Studio

'Dva arhitekta' je arhitektonski studio koji su 1992. godine utemeljili Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić. Njihovi rani projekti bavili su se većinom interijerima ostvarenim s minimalnim budžetom, ali maksimalnim trudom zbog čega su brzo stekli priznanja struke. S vremenom, svoj su primarni fokus prebacili s interijera na obiteljske kuće - kategoriju koju su označili svojim prepoznatljivim potpisom.

Tijekom dvadesetpetogodišnje suradnje, osvojili su i bili nominirani za najvažnije arhitektonske nagrade u Hrvatskoj, a posljednje vrijeme i u inozemstvu, na natjecanjima kao što su Cemex Awards, Wienerberger Brick Award i World Architecture Festival. Tri godine zaredom bili su užem izboru nagrada časopisa The Plan što je kulminiralo prošlogodišnjom pobjedom projekta Slavonske vinarije u kategoriji zgrada za proizvodnju. Iako Dva arhitekta uglavnom grade na području Hrvatske, opseg njihovog rada seže znatno šire kroz objave stručnih časopisa i portala te međunarodnih publikacija i izložbi.

TOMISLAV ĆURKOVIĆ

Tomislav Ćurković rođen je u Zagrebu 1961. godine, gdje je i diplomirao na Arhitektonskom fakultetu 1988. Po završetku, radio je u arhitektonskom uredu 'Interinženjering' u Zagrebu do 1992. kada je zajedno sa Zoranom Zidarićem osnovao ured 'Dva arhitekta'. U razdoblju od 2009. do 2015. Tomislav Ćurković bio je predsjednik Hrvatske Komore Arhitekata.

ZORAN ZIDARIĆ

Zoran Zidarić rođen je u Šibeniku 1962. godine, a diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1987. Nekoliko godina nakon diplome radio je kao samostalni arhitekt do 1992. godine kada je zajedno s Tomislavom Ćurkovićem osnovao ured 'Dva arhitekta'.