Nagrade

2018 Nominacija za BA Award za Obiteljsku kuću na Zelenjaku

Nagrada BA Award dodjeljuje se u sklopu festivala BIG ARHITEKTURA koji će se održati 12.04.2018. u Ljubljani. Festival organizira Zavod Big (Revija Hiše) te je posvećen promicanju kvalitetne arhitekture isključivo iz regije jugoistočne Europe. Među nominiranima nalazi se i naš projekt Obiteljske kuće u ulici Zelenjak. Ostale nominirane potražite na linku ili u novom broju časopisa HIŠE.

više

2017 Osvojena treća nagrada na Balkanskom Arhitektonskom Bijenalu

Na trećem Balkanskom arhitektonskom bijenalu sudjelovalo je preko 50 autora iz regije sa više od 80 projekata. Među nagrađenima je i projekt Dva arhitekta - Kuća za odmor na Murteru, koji je osvojio treću nagradu u kategoriji realizacija. Ostale nagrađene pogledajte na linku.

više

2017 Nominacija za nagradu Piranesi

Među domaćim kandidatima za nagradu Piranesi koja se dodjeljuje u sklopu Piranskih dana arhitekture u Sloveniji, nalazi se i projekt Kuće za odmor na Murteru. Selektor projekata iz Hrvatske je teoretičar Maroje Mrduljaš koji je i ove godine odabrao pet domaćih realizacija da konkuriraju za ovu prestižnu arhitektonsku nagradu. 

više

2017 Dobitnici nagrade American Architecture Prize za Vinariju u Slavoniji

U sklopu American Architecture Prize nagrađen je i naš projekt Vinarije u Slavoniji u kategoriji zgrada za poljoprivredu. Više o projektu pronađite na linku.

više

2017 Dobitnici nagrade American Architecture Prize za Obiteljsko imanje u Bijači

Projekt Obiteljskog imanja u Bijači nagrađen je nagradom American Architecture Prize u kategoriji najboljih ostvarenja stambene arhitekture. Više o nagradi i projektu pročitajte ovdje

više

2017 Dobitnici nagrade Drago Galić za Kuću za odmor na Murteru

Dodjela nagrada za najbolje realizacije u 2016.godini koju organizira Udruga hrvatskih arhitekata održala se 12. lipnja u zagrebačkom Tunelu Grič. Našem projektu Kuće za odmor na Murteru dodijeljena je Nagrada Drago Galić za najbolje ostvarenje na području stambene arhitekture u prošloj godini. Više o projektu pročitajte na našoj web stranici. 

više

2016 Nominacija za nagradu na World Architecture Festivalu za projekt Crkve u parku

Na Svjetskom festivalu arhitekture (WAF) koji se održao u Berlinu, projekt Dva arhitekta za Crkvu u parku bio je nominiran za najbolji natječajni projekt. Ostale konkurente u istoj kategoriji pogledajte ovdje.

više

2016 Dobitnici nagrade The Plan Award za najbolji projekt

Na svečanosti održanoj 25. svibnja, 2017 u Veneciji projektu Vinarije u Slavoniji dodijeljena je prva nagrada za najbolji projekt u kategoriji zgrada za proizvodnju koju dodjeljuje ugledni talijanski arhitektonski magazin The Plan. Više o priznanju i projektu pročitajte ovdje.

više

2016 Nominacija za nagradu Drago Galić za Obiteljsku kuću na Zelenjaku

više

2015 Dobitnici WEINERBERGER BRICK AWARD '15 u Ljubljani

više

2014 Dobitnici Nagrade grada Zagreba

Kao jednima od najangažiranijih arhitekata na području Grada Zagreba, Tomislavu Ćurkoviću i Zoranu Zidariću dodijeljena je Nagrada Grada Zagreba za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu. U prilogu je službeno obrazloženje nagrade: Arhitektonski ured Dva arhitekta, tandem arhitekata Tomislava Ćurkovića i Zorana Zidarića, od svojeg je osnutka neizbježna orijentacijska točka zagrebačke arhitektonske i kulturne scene. Tijekom više od dva desetljeća djelovanja, uspijevaju promicati zdrave i ispravne arhitektonske pomake kao osnovu društvene reprezentativnosti. Djeluju svestrano i ostvaruju rezultate od izuzetnog značenja za zagrebačko društvo, kulturu i arhitekturu. Dva arhitekta su nastavljači zagrebačke arhitektonske tradicije u njenom najboljem svjetlu. Kroz njihove se uvjerljive realizacije provlači dobri duh ambijentalnosti i jedinstva načina života i urbane forme, posebice u zagrebačkom podsljemenskom prostoru. Dva arhitekta respektiraju klijenta i investiciju, generirajući "kemiju" zajedničkog napora i razumijevanja kao ključnog sastojka poslovnog i arhitektonskog uspjeha. Njihov je rad obilježio niz stručnih nagrada i priznanja, a među njima su najznačajnije godišnje nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata Bernardo Bernardi (1992., 1993. i 1995.) te Drago Galić (2011.). 

više

2013 Dva arhitekta održali predavanje na Danima Orisa u Zagrebu

U zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski, 19. i 20. listopada održani su 13. Dani Orisa na kojima su sudjelovali istaknuti domaći i strani arhitekti. Dva arhitekta su održali predavanje u kojemu su predstavili svoj bogati arhitektonski opus od preko 20 godina aktivnog rada. Među ostalim predavačima bili su Juhani Pallasmaa, ured Nieto Sobejano, Christian Kerez te doajeni nizozemske arhitekture Wiel Arets i Herman Hertzberger. 

više

2013 Nominacija za East Centric Architext Awards

više

2013 Osvojeno treće mjesto na CEMEX AWARDS MEXICO

više

2013 Nominacija za WEINERBERGER BRICK AWARD '14

više

2013 Nominacija za Mies van der Rohe Award za Obiteljsko imanje u Bijači

više

2012 Dva arhitekta održali predavanje na Danima Orisa u Beogradu

više

2012 Nominacija za godišnju nagradu HÄUSER 2012

više

2012 Nominacija za WEINERBERGER BRICK AWARD '12

više

2012 Osvojeno treće mjesto na CEMEX AWARDS MEXICO u kategoriji Održive izgradnje

više

2012 Osvojeno prvo mjesto na CEMEX AWARDS MEXICO u kategoriji Stambene arhitekture

više

2011 Predstavnici Hrvatske na PIRANSKI DANI ARHITEKTURE 2011

više

2011 Osvojeno prvo mjesto na CEMEX AWARDS HRVATSKA

više

2011 Nominacija za WIENERBERGER BRICK AWARD '12

više

2011 Osvojeno drugo mjesto na CEMEX AWARDS MEXICO u kategoriji Stambene arhitekture

više

2011 Dobitnici nagrade Drago Galić za Obiteljsko imanje u Bijači

više

2010 Nominacija za nagradu Drago Galić za Obiteljsku kuću na Podfušćaku

više

2006 Nominacija za nagradu Drago Galić za Rezidenciju u Varaždinu

više

2004 Nominacija za nagradu Drago Galić za Obiteljsku kuću na Perjavici

više

1995 Dobitnici nagrade Bernardo Bernardi za projekt prodavaonice Zri-šport

više

1994 Dobitnici Posebne nagrade za dizajn interijera na Zagrebačkom Salonu arhitekture

više

1993 Dobitnici nagrade Bernardo Bernardi za projekt prodavaonice Agrooprema

više

1992 Dobitnici nagrade Bernardo Bernardi za projekt ureda BML

više