Novosti

2A na ciklusu tribina Alena Žunića

Na novom izdanju ciklusa tribina, sugovornici Alena Žunića bili su Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić iz 2A. Arhitektura (dobrog) stanovanja - Razgovor s "Dva arhitekta" održan je 13.12. u KIC-u. Predstavljen je rad Dva arhitekta, od ranih projekata interijera do recentnih vila i obiteljskih kuća, te su pokazane neke od istaknutijih realizacija, a kroz razgovor smo se dotakli teme izazova u djelovanju današnjeg arhitekta. Više o predavanju saznajte na linku.

više

Sudjelovali smo na konferenciji ''Sfera 2018'' u Mostaru

Tomislav Ćurković predstavio je rad Dva arhitekta na znanstveno stručnoj konferenciji ''Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove'' u Mostaru. Konferencija je regionalnog karaktera i njezin cilj je okupiti struku i znanost, te im ponuditi mogućnost razmjene znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva. U predavanju pod nazivom 'Stanje stvari'  detaljno je govorio o procesu projektiranja i izvedbe hotelskog kompleksa Medora Auri u Podgori. Više informacija o konferenciji možete pronaći na linku.

više

Projekt 'Rezidencija Varaždin' izložen na Vencijanskom bijenalu!

Na izložbi Time Space Existence koja se održava tijekom Bijenala Arhitekture u Veneciji biti će izložen i naš projekt 'Rezidencija Varaždin'. Već niz godina na ovoj izložbi sudjeluju svjetski poznati arhitekti, fotografi i umjetnici koji na individualan način pristupaju ovim ključnim pitanjima. U skladu s temom izložbe, naš projekt predstavlja bogatu prostornu kompoziciju kroz vrijeme prateći osobnu povijest svojih korisnika, kao i grad u kojem se nalazi. Više o izložbi i ostalim sudionicima možete pronaći na linku

više

Obiteljska kuća u ulici Zelenjak nominirana za nagradu BA Award

Nagrada BA Award dodjeljuje se u sklopu festivala BIG ARHITEKTURA koji će se održati 12.04.2018. u Ljubljani. Festival organizira Zavod Big (Revija Hiše) te je posvećen promicanju kvalitetne arhitekture isključivo iz regije jugoistočne Europe. Među nominiranima nalazi se i naš projekt Obiteljske kuće u ulici Zelenjak. Ostale nominirane potražite na linku ili u novom broju časopisa HIŠE.

više

2A sudjeluju na Mostarskim Danima Orisa!

Zadovoljstvo nam je najaviti naše sudjelovanje na Mostarskim Danima Orisa koji će se održati 20.4. - 22.4. Osim našeg, programom su predivđena predavanja Alena Jašarevića,Hana Tümertekina te ureda SNØHETTA. Više informacija o predavačima, ulaznicama i smještaju u Mostaru možete pronaći na linku.

više

Projekt Dva arhitekta nagrađen na Balkanskom Arhitektonskom Bijenalu 2017.

Na trećem Balkanskom arhitektonskom bijenalu sudjelovalo je preko 50 autora iz regije sa više od 80 projekata. Među nagrađenima je i projekt Dva arhitekta - Kuća za odmor na Murteru, koji je osvojio treću nagradu u kategoriji realizacija. Ostale nagrađene pogledajte na linku.

više

Kuća na Murteru nominirana za nagradu Piranesi

Među domaćim kandidatima za nagradu Piranesi koja se dodjeljuje u sklopu Piranskih dana arhitekture u Sloveniji, nalazi se i projekt Kuće za odmor na Murteru. Selektor projekata iz Hrvatske je teoretičar Maroje Mrduljaš koji je i ove godine odabrao pet domaćih realizacija da konkuriraju za ovu prestižnu arhitektonsku nagradu. Popis ostalih nominacija pogledajte na linku.

više

Dva projekta Dva arhitekta osvojila nagradu American Architecture Prize

Dva arhitekta nagrađeni su prestižnom nagradom American Architecture Prize u New Yorku. Projekt Vinarije u Slavoniji nagrađen je u kategoriji zgrada za poljoprivredu, dok je Obiteljsko imanje u Bijači među najboljim ostvarenjima u stambenoj arhitekturi. O nagrađenim projektima možete pročitati na našoj web stranici, a o samoj nagradi i ostalim nagrađenima više informacija pročitajte ovdje.

više

Sudjelovali smo na Weinerbergerovoj Konferenciji za arhitekte i projektante u Beogradu

Tomislav Ćurković predstavio je rad Dva arhitekta na beogradskoj Konferenciji za arhitekte i projektante u organizaciji tvrtke Weinerberger 06.rujna, 2017. U predavanju pod nazivom 'Another brick (in the) wall' osvrnuo se na važnost materijala od opeke u energetskoj učinkovitosti, te kroz primjere iz vlastite prakse prikazao različite moderne dizajnerske mogućnosti tog povijesnog materijala. Više o konferenciji pročitajte ovdje.

više

Dva arhitekta osvojili nagradu Drago Galić za Kuću za odmor na Murteru

Dodjela nagrada za najbolje realizacije u 2016.godini koju organizira Udruga hrvatskih arhitekata održala se 12. lipnja u zagrebačkom Tunelu Grič. Našem projektu Kuće za odmor na Murteru dodijeljena je Nagrada Drago Galić za najbolje ostvarenje na području stambene arhitekture u prošloj godini. Više o projektu pročitajte na našoj web stranici. 

više