o projektu

projektVrtni paviljon u Varaždinu

lokacijaVaraždin

klijentprivatni

autoriTomislav Ćurković, Zoran Zidarić

suradniciBarbara Vuković

fotografRobert Leš

godina početka2011

godina završetka2013

stambena površina110

više

Vrtni paviljon zamišljen je kao dodatak već obnovljenoj kući. Već u prvoj rekonstrukciji, odnos kuće i prirode bio je ključan, određujući svrhu prostora i dizajnerski pristup. Veliki "cinemascope" prozor otvara paviljon prema vrtu, omogućujući zapadnu izloženost suncu, uz održavanje potrebne intimnosti. Spojena na sjeveroistočni dio kuće, dvoetažna građevina sastoji se od teretane u prizemlju i stana iznad njega. Kontrastne funkcije zrcaljene su u unutrašnjosti - gornja je razina svjetlo i čisto mjesto odmora, a donja je tamnija i naglašava tehnologiju izgradnje. Nosiva čelična konstrukcija prekrivena je metalnom oblogom. Manji prozori i ventilacijski otvori skriveni su u rasteru aluminijske fasade.