o projektu

projektStan na Radničkoj cesti

lokacijaZagreb

klijentprivatni

autoriTomislav Ćurković, Zoran Zidarić

suradniciCvjetka Peronja

fotografRobert Leš

godina početka2009

godina završetka2009

stambena površina95 m2

više

Stan se nalazi u višestambenoj građevini u novoizgrađenoj ulici u Zagrebu. Smještanjem spavanja na jedno pročelje te dnevnog dijela na drugo, ostavljana je neventilirana i neosvjetljena sredina prostora u kojem je komunikacija i sanitarni čvor. Dizajniranjem kupole kao drvenog „boxa“ u jezgri stana izgubili smo hodnike u pravom smislu te dobili efekt prostranosti, prostor se otvara od zida do zida. Ovaj je apartman namijenjen mladom poslovnom čovjeku, te predstavlja jednu od stepenica u njegovu životu, tako da je projektni zadatak za uređenje životnog prostora specifičan. Bijelina opne unutrašnjosti u kontrastu je sa jednostavnom drvenom kockom u sredini. Taj volumen ujedno i zaklanja kuhinju te joj daje intimnost s jedne strane, a s druge odvaja spavaći trakt.